divendres, 17 de juliol del 2009

PRESENTACIÓ

Es proposa la idea de reflexió sobre el canvi d’ubicació de l’estadi del FCB a un altre indret de la ciutat de característiques molt singulars.

Aquesta idea de construir un nou estadi no és nova; creixement de socis sense abonament de seient, problemes d’accessibilitat, contaminació acústica i llumínica que comporta als veïns… en definitiva la problemàtica evident de tenir un estadi d’aquestes característiques enmig d’un entorn urbà molt dens i edificat.

El desenvolopament d’aquesta idea innovadora, sense complexes i visionària, segons el meu entendre, preten en primer terme obrir una reflexió dins l’entitat del FCB en quan el futur de l’estadi actual i la seva funcionalitat i emplaçament, i en segon terme, replantejar i reflexionar sobre projectes en curs, fins ara acotats, de caire urbanístic i ciutadà.

La proposta preten una reflexió, dins una cojuntura actual de creixement del club en tots els aspectes i una d’econòmica general delicada, d’una visió per a un nou revulsiu d’il.lusió, original i atrevit, no només per al FCB, sinó per a la ciutat en tots els aspectes i per als sectors econòmics més afectats davant la crisi actual.

Finalment, cal dir que aquesta idea proposada vol fugir de qualsevol protagonisme, per quan tant el tamany com el número d’institucions i organismes afectats, i que el il.lusionant exercici d’arquitectura i barcelonista realitzat, vol només, com he dit anteriorment, cercar una nova reflexió dins l`àmbit barcelonista i ciutadà, sobre posicions institucionals que s’han donat com a acceptables, però que també són fruit de crítica.



Barcelona a 10 de juliol de 2009.

Emili Vidal, arquitecte i soci del Futbol Club Barcelona.

14 comentaris:

  1. Em sembla un Projecte extraordinari. No he entès mai, excepte pel que implica en termes de recursos econòmics, per què Barcelona no aprofita el seu litoral, guanyar terreny al mar, per obres emblemàtiques d'ús públic.
    El Projecte és trencador arquitectònicament parlant, útil ja que resol molts dels inconvenients de tenir un gran estadi a la ciutat i estéticament pur, lluminòs i d'una gran bellesa.
    M'interesaarà veure l'ús que es fa de les energies renovables i quín és el projecte final d'il.luminació intern i, especialment, extern. Sóc dels que creuen que Barcelona té l'assignatura pendent de la seva il.luminació i això és força més important quan es tracta de construccions emblemàtiques noves i d'edificis importants en el catàleg històric de la ciutat.

    ResponElimina
  2. Gràcies per tot el treball que heu fet, però em sembla horrible, francament.

    ResponElimina
  3. Em sembla una idea extraordinària, a part de preciossa! Felicitats i sort amb el projecte!
    Tot el meu suport

    ResponElimina
  4. wow.. me encanta esta idea. Creo que tener un estadio asi seria una vez mas demostrar al mundo quien es el Barça. Mes que un club.. mes que un estadi.. y que bien tener el mayor estadio del mundo. 150 mil personas gritando barça!! el estadio de foster no me acaba gustar. HAGAN LO REALIDAD PORFAVOR! ademas estoy harto de los vecinos de les corts siempre quejando se... pues ale, hagamos algo que el mundo se caiga a nuestros pies un camp nou flotante!!

    ResponElimina
  5. Em sembla una idea fabulosa; espero que sigui realitat ben aviat. Més que un club!

    ResponElimina
  6. Em sembla una idea fantastica, seria un estadi emblematic a tot el mon , el barça com club te que tenir un estadi diferent els tots als camps del mon.

    ResponElimina
  7. Pero, ¿somos tontos o qué? La basura de Foster es perfectamente comparable a esta basura de Emili Vidal. Esto no es arquitectura, esto es un puñetero circo manierista y decadente. Arquitectura, buena arquitectura catalana, es Bohigas, Sert, Coderch y tantos otros. Esto es Zaha Hadid, es Foster, es Jean Nouvel; es la decadencia del arte, la perversión del proyecto y la falsificación de la idea.

    (Muy buenas recetas, superfluo)

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Fantastico, sacado de la idea del Hotel de 7 estrellas de Dubai xD

    Uniros a http://www.comunidadfcb.com

    ResponElimina
  10. Molt bona aquesta idea, malgrat avui sembli utòpic pot ser realitat aquest "novissim camp".

    ResponElimina
  11. M´encanta aquesta idea, trobo que dotaria a barcelona d´un altre punt emblemàtic (molt més que el camp nou actual), dinamitzaria una zona ara oblidada, donaria un aire especial al barça i fotria un munt a la gent del madrid, que per més que ho vulguin, mai podran fer un camp d´aquestes característiques per més diners que tinguin. Em fot el fet de pensar que el club ni s´estigui mirant aquesta opció i ja pensi en executar la copia que ha fet el Foster de l´Alianz Arena de Múnic.

    ResponElimina
  12. Endevant amb aquesta idea, em semble genial, lluiteu-la!acabaria amb els problemes de les corts i tot soci podria anar al camp, seria el millor camp del mon

    ResponElimina
  13. Em sembla impossible de realitzar aquest projecte malgrat ser una idea original. Si voleu saber la meva opinió al complet:
    http://racoblaugrana.blogspot.com/2009/07/no-al-camp-nou-sobre-el-mar.html

    Adéu!

    ResponElimina
  14. Ya se hizo un proyecto de una isla en el mismo lugar.
    Un proyecto pionero hecho por el arquitecto Barcelonés Javier Barba.Proyecto del año 1992,hecho con criterios de sostenibilidad y dirigido a vivienda para jóvenes, que además generaba un puerto ,una zona de ocio y una nueva playa.
    Si lo quereis ver ir a :

    http://www.bcarquitectos.com/esp/poblados.asp?h=0&keyCasa=4&keyFoto=87#

    ResponElimina